Лідер партії заявив, що серби ніколи не пробачать бомбардувань країни / скріншот

Представники Сербської радикальної партії спалили в центрі Белграда прапори ЄС і НАТО в пам'ять про бомбардування Югославії, які почалися 24 березня 1999 року.

Відео акції вони розмістили в Twitter партії і опублікували на YouTube.

Читайте такожУ столиці Сербії протестувальники заблокували резиденцію президента країни

Акцію очолив лідер партії Воїслав Шешель, який з 2003 по 2014 рік провів 11 років у в'язниці в Гаазі у статусі підозрюваного у підбурюванні до геноциду в роки громадянської війни.

Шешель і його прихильники зібралися на пішохідній вулиці. Лідер партії заявив, що серби ніколи не пробачать бомбардувань країни. Після декількох невдалих спроб за допомогою легкозаймистої рідини він підпалив прапор ЄС і НАТО.

Нагадаємо, бомбардування Югославії - військова операція НАТО проти Союзної Республіки Югославія в період з 24 березня по 10 червня 1999 року, під час війни в Косові. Причиною втручання військ НАТО стала хвиля етнічних чисток в регіоні. Згодом Міжнародний трибунал по колишній Югославії підтвердив відповідальність югославських служб безпеки за злочини проти людяності відносно албанського населення Косова, особливо під час проведення операції НАТО.