Гуайдо називає інтервенцією перебування у Венесуелі російських і кубинських військових / фото twitter/jguaido

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо заявляє, що російські і кубинські військові перебувають на території Венесуели незаконно, оскільки їх приїзд не був схвалений парламентом республіки.

Читайте такожУ Венесуелі втретє стався масштабний блекаут (фоторепортаж)

З таким твердженням виступив лідер венесуельської опозиції в інтерв'ю газеті Clarin.

Відео дня

«У Венесуелі вже є незаконна військова інтервенція, така як російська і кубинська, дозвіл на яку дав Мадуро (президент Венесуели - УНІАН). Але тільки парламент може дозволити іноземну інтервенцію або приїзд військових», - підкреслила Гуайдо.

За його словами, опозиція «ніколи не розглядала військовий варіант розв'язання кризи у Венесуелі».

«Тільки Мадуро розглядає можливість військової інтервенції, коли розмовляє з Башаром Асадом (президентом Сирії - УНІАН) і обіцяє перетворити країну на ще одну Сирію, і коли відкриває рейси між Тегераном і Каракасом», - сказав лідер опозиції.

Як повідомляв УНІАН, 24 березня до Венесуели прибули два літаки російських збройних сил. З їх допомогою були доставлені до сотні російських військовослужбовців і близько 35 тонн вантажу.

ЗМІ називали ім'я високопосадового військового, який прибув до Венесуели - це начальник російського Головного штабу Сухопутних військ генерал-полковник Василь Тонкошкур. Його зустріла представницька делегація венесуельського військового керівництва. За деякими даними, російські військові залишаться в столиці Венесуели для підтримки венесуельської армії.

У МЗС РФ тоді заявили, що «перебування російських фахівців на території Венесуели регулюється угодою між урядами двох країн про військово-технічне співробітництво, підписаною у травні 2001 року».