REUTERS

Як передає Delfi, історичний вихід з Радянського Союзу святково відзначать і в сеймі. Після цього біля будівлі парламенту відбудеться церемонія підняття прапорів трьох Балтійських країн і розпочнеться парад.

З нагоди свята у Вільнюській ратуші організовується круглий стіл про уроки історії і виклики сьогодення, у ньому візьмуть участь політики з Балтійських країн, Північної Європи, Польщі, України і США.

Відео дня

Читайте такожЕкс-президент Литви: Імперські цілі Росії представляють реальну загрозу

По обіді у столиці також відбудеться хода. У Каунасі урочистості традиційно розпочнуться о 12.00 у саду Військового музею ім. Вітаутаса Великого. У Клайпеді на площі Відродження городян запрошують прикрасити браслетами дружби стовпи Гедимінаса.

*** 11 березня 1990 року Верховна рада - Відновлений сейм під керівництвом Вітаутаса Ландсбергіса проголосив Акт про відновлення незалежності Литви, в якому йшлося, що відновлюється скасована у 1940 році зовнішньою силою реалізація суверенних повноважень Литовської держави.

Читайте такожУ Литві заявили, що політика Путіна може призвести до нових воєн в Європі

До 1940 року Литва була суверенною державою, а після цього моменту Литва півстоліття була інкорпорована до складу СРСР, який окупував її.

Країна одержала міжнародне визнання у 1991 році. Першою Литву визнала Ісландія, її президент в ці дні знаходиться з візитом у Вільнюсі.