Всього постраждали майже два десятка сіл / www.army.mil

Російська авіація завдала ударів по населених пунктах в зоні деескалації на північному заході Сирії, в результаті чого постраждали мирні жителі.

Про це повідомляє Anadolu, посилаючись на джерела в Управлінні цивільної оборони ("Білі каски").

Згідно з інформацією, в результаті бомбардувань і обстрілів за добу загинули десять мирних жителів, зокрема чотири жінки і двоє дітей. Всього постраждали майже два десятки сіл в провінціях Хама та Ідліб. Мирні сирійці продовжують масово тікати з районів, що піддалися обстрілу.

Відео дня

Читайте такожВатажок ІДІЛ оголосив про поразку в Сирії

Джерела в лавах опозиції повідомили, що повітряні удари по селах Руб-аль Джуз і Шинан нанесені літаками ВПС Росії. Відзначається, що за останні чотири дні в зоні деескалації на північному заході Сирії загинули не менше 59 мирних жителів.

Слід зазначити, що Ідліб був захищений від масового наступу режиму Асада вересневим угодою, підписаною Росією і Туреччиною. Проте близько трьох мільйонів жителів регіону з січня піддавалися потужним обстрілам.

За даними ООН, ескалація призвела до загибелі понад 200 цивільних осіб у лютому. США закликали Росію дотримуватися своїх зобов'язань і припинити ескалацію в Ідлібі.

Як повідомляв УНІАН, війська сирійського президента Башара Асада і його російські союзники не припиняють масовані бомбардування в двох північно-сирийских провінціях Ідліб і Хама.

Багатоденні бомбардування пошкодили і цивільні об'єкти, в тому числі лікарні та школи. За даними представників ООН і Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), від атак постраждали три лікарні в провінціях Хама та Ідліб. Ці медичні заклади, що обслуговують у середньому до 11 тисяч пацієнтів щомісяця, змушені припинити роботу через заподіяних руйнувань.