REUTERS

Проживаючі на півночі Косово серби звели барикади і чинять опір діям поліцейських самопроголошеної республіки.

Читайте такожСербія привела війська у повну боєготовність після арештів у Косово

Як повідомляє телеканал РТС, на вулицях сербських муніципалітетів Зубін-Потік і Косовська Митровиця на півночі Косово і Метохії чутні сирени і постріли, розгорнуті сили ROSA (спецназу МВС Косово). Місцеві серби звели на вулицях барикади, в ході штурму яких були поранені щонайменше двоє сербів і один поліцейський-албанець.

Відео дня

Журналісти також повідомляють, що в ході перестрілки спецназу з невідомим супротивником було випущено не менше 200 куль. Поліція також використовує світлошумові гранати і сльозогінний газ.

Заворушення почалися після того, як вранці 28 травня у Косово арештували 13 етнічних сербів за підозрою в причетності до організованої злочинності і вбивства поліцейського в 2011 році.

Як повідомляв УНІАН, сербська влада заявила про те, що готова відповідати на дії Пріштіни. Зокрема, президент країни Олександр Вучич привів війська у повну бойову готовність. Перед цим, виступаючи в парламенті, сербський президент запропонував припинити «брехню і самообман» і визнати, що Сербія не контролює Косово.