Принц Гаррі і Меган Маркл / фото REUTERS

Принц Гаррі і Меган Маркл наразі офіційно відокремилися від Королівського фонду, їхньої спільної благодійної організації з Кейт Міддлтон і принцем Вільямом.

Як повідомляє видання People, королівський фонд продовжить роботу без участі герцога і герцогині Сассекських, які найближчим часом остаточно поділять офіційні обов'язки з Кейт Міддлтон і принцом Вільямом і більше не будуть перебувати з ними в одному Королівському фонді - про це йдеться в офіційній заяві організації, пише ТСН.ua.

Читайте такожКоролева Єлизавета ІІ не відвідає хрестини первістка Гаррі та Меган - ЗМІ

Відео дня

Замість цього герцог і герцогиня готуються заснувати власний благодійний фонд, робота якого буде зосереджена на інших громадських справах. Штаб-квартири фондів також будуть розміщуватись в різних місцях - в Букінгемському палаці розташується фонд Гаррі і Меган, в Кенсингтонському залишиться фонд Вільяма і Кейт.

Офіційні представники Королівського фонду сказали, що таке рішення було ухвалено після аналізу його структури. Однак вони запевнили, що співпраця монарших пар збережеться - як мінімум, в рамках кампанії Heads Together щодо захисту психічного здоров'я.

«Королева дала дозвіл герцогу і герцогині Сассекським на створення свого фонду, який буде базуватися в Букінгемському палаці. Їх Королівська Величність призначить нового співробітника зі зв'язків, який увійде в групу зі зв'язків з громадськістю Букінгемського палацу і буде звітувати перед Секретаріатом королеви», - заявив прес-секретар королеви Догнал МакКейб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що герцоги Сассекські хотіли створити власний незалежний двір у своїй резиденції Фрогмор-гаус. Однак. королева Єлизавета II відмовила онуку та його дружині у незалежності і дозволила їм розмістити офіс в Букінгемському палаці.