Ілюстрація / REUTERS

США зробили перші кроки на підтримку своєї жорсткої критики Ірану, ввівши нові санкції проти 13-ти фізичних і 12-ти юросіб, пов'язаних з ракетною програмою Тегерана і його посередниками на Близькому Сході.

Санкції націлені на організації в Китаї і Об'єднаних Арабських Еміратах, які допомагають Тегерану отримувати технології і матеріали, необхідні для просування його програми виробництва балістичних ракет, пише Голос Америки.

Міністерство фінансів США заявило, що санкції були накладені як на окремих осіб, так і на мережі підприємств, що працюють з елітним підрозділом «Кудс» Корпусу вартових Ісламської революції і ліванським терористичним угрупованням «Хізбалла», що підтримується Іраном.

Відео дня

Читайте такожСША внесли у "чорний список" ще п'ять технологічних організацій Китаю

«Це лише перші кроки у відповідь на провокаційну поведінку Ірану», – попередив високопоставлений представник адміністрації США, назвавши дії Ірану «неприпустимими й неприйнятними».

«У Ірану є вибір, – додав він. – Ми будемо конструктивно працювати з Іраном, коли він буде виконувати свої міжнародні зобов'язання, але будемо наполягати на нашій прихильності протидії агресивній дестабілізуючій діяльності Ірану».

Адміністрація Трампа обіцяє «агресивно протидіяти» спробам Тегерана дестабілізувати Близький Схід.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент США Дональд Трамп наказав військовим завдати удару по цілях на території Ірану у відповідь на знищення іранськими силами американського розвідувального безпілотника. Однак, за 10 хвилин до удару він передумав і скасував свій наказ.