Дональд Трамп пригрозив Ірану військовою силою / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що будь-яка атака Ірану на будь-який американський об'єкт буде зустрінута «домінуючою силою», а також нагадав, що його країна є найпотужнішою військовою силою на світі.

Читайте такожСША здійснили кібератаку на ракетні системи Ірану

Відповідну заяву він зробив у Twitter, коментуючи нові заяви іранської сторони. Президент Ірану Хасан Рухані заявив, що санкції будуть марними. Він також заговорив про «розумову відсталість» Білого дому.

Відео дня

«Дуже невігласна і образлива заява Ірану, викладена сьогодні, лише показує, що вони там не розуміють реальності. Будь-яка атака Ірану на що-небудь американське буде зустрінута з величезною та придушуючою силою. У деяких областях, придушення означатиме знищення. Джона Керрі та Обами більше немає!», – висловився він.

За словами американського лідера, іранський народ страждає без причини з вини своїх лідерів, які витрачають всі кошти на терор.

Трамп вказав, що іранське керівництво не розуміє слів «добрий» або «співчуття».

«На жаль, річ, яку вони розуміють – це сила і міць, і США, безумовно, є найпотужнішою військовою силою на світі, в яку лише за останні два роки було інвестовано 1,5 трильйони доларів», – підсумував він.

В суботу, 22 червня, Трамп заявив про нові "істотні санкції" проти Ірану. При цьому він не уточнив, що це будуть за санкції, зазначивши лише, що вони спрямовані проти появи в Ірану ядерної зброї.

Водночас, віце-президент Сполучених Штатів Майк Пенс підкреслив, що санкції вводяться через збитий Іраном американський безпілотник.

Напередодні американський лідер Дональд Трамп заявив, що підписує указ про запровадження "жорстких санкцій" щодо Ірану.

Представник МЗС Ірану Аббас Мусаві заявив, що санкції США проти верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї означають, що дипломатичний шлях між Тегераном і Вашингтоном закрито.