Гурбангули Бердимухамедов пішов у відпустку 15 липня / фото УНІАН

Помер президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов.

Про це повідомив директор Центру моніторингу євразійських проблем Аслан Рубаєв із посиланням на джерела в столиці республіки, пише видання "Говорит Москва".

За його словами, про смерть президента Туркменістану повідомили бізнесмени, що працюють в Ашхабаді, а спецслужби приховують цю інформацію. "Коли запитав, чи точно, вони сказали: є знайомі, які працюють у спецслужбах, вони передають, що це так, що це сталося, коли він вийшов у відпустку", - сказав Рубаєв.

Відео дня

Читайте такожБеззмінний президент Казахстану Назарбаєв пішов у відставку

Гурбангули Бердимухамедов пішов у відпустку 15 липня. Сьогодні про його смерть повідомив Telegram-канал El Murid, що спеціалізується на висвітленні подій в арабських країнах. Він посилався на неназвану туркменську опозицію. Днем раніше опозиційний YouTube-канал "Вільний Туркменістан" із посиланням на своїх кореспондентів в Ашхабаді повідомляв, що політик помер напередодні, 20 липня, у другій половині дня. Причиною смерті називається гостра ниркова недостатність.

Офіційного підтвердження або спростування цієї інформації немає. Туркменістан вважається однією з найбільш інформаційно закритих країн.

Як повідомляв УНІАН, у червні помер екс-президент Єгипту Мухаммед Мурсі.