Реджеп Таїп Ердоган / REUTERS

Туреччина почне нову антитерористичну операцію на сході Сирії.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у неділю в Бурсі, передає Anadolu.

Ердоган нагадав, що турецька армія раніше очистила від терористів сирійські Афрін, Джераблюс і Ель-Баб.

Відео дня

"Наша нова мета - схід річки Євфрат. Ми проінформували Росію і США про готовність до нової операції в Сирії", - повідомив президент.

Читайте такожForeign Policy: Сирія розпалася на три країни, в кожній з яких йдуть свої нові війни

За його словами, Анкара не має наміру сидіти склавши руки у відповідь на провокації й обстріли прикордонних населених пунктів з сирійської території. "Терпінню Туреччини є межа", - підкреслив Ердоган.

Видання також зазначає, що президент Туреччини в неділю взяв участь у відкритті нової платної траси Стамбул-Ізмір, яка скоротить шлях між двома містами до 3,5 годин.

Глава турецької держави сказав, що будівництво нової транспортної артерії велося з 2010 року і обійшлося в 11 мільярдів доларів.

"Скорочення часу в дорозі між двома містами та зниження витрат на паливо дозволить країні заощадити до 3,5 мільярдів лір у рік. Ця дорога також стане новим стимулом для розвитку туризму і промисловості", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавушоглу заявив, що Анкара має намір почати військову операцію на схід від річки Євфрат, якщо на півночі Сирії не буде створена "зона безпеки".