Анкара розглядає курдське угруповання YPG як терористичну організацію / Wikimedia Commons

Туреччина має намір почати військову операцію на схід від річки Євфрат, якщо на півночі Сирії не буде створена "зона безпеки".

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавушоглу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Читайте такожСША розробляють міжнародну морську операцію із забезпечення свободи навігації на Близькому Сході

Відео дня

"Якщо безпечна зона не буде створена, а погрози щодо нашої країни триватимуть, ми почнемо операцію на сході від Євфрату", - сказав він.

Туреччина веде переговори з США про створення зони безпеки уздовж її кордону на північному сході Сирії, де США підтримують курдське угруповання YPG (частина SDF - Сирійських демократичних сил). Анкара розглядає YPG як терористичну організацію. Чавушоглу сподівається, що відповідну угоду буде досягнуто на переговорах у понеділок.

"Американці надіслали Джеффрі і сказали, що в переговорах з'являться нові пропозиції. Ми сподіваємося, що буде досягнута домовленість. Зараз потрібні конкретні кроки", - додав він.

Туреччина хоче, щоб бійці YPG вийшли з прикордонної зони, а США хоче домогтися гарантій, щоб не постраждали його очолювані курдами союзники в кампанії по розгрому "Ісламської держави" в Сирії.