На військових складах у Туреччині прогриміла серія вибухів / фото aa.com.tr

У ніч проти 9 серпня  прогриміла серія вибухів на складі боєприпасів на півдні Туреччини, у провінції Хатай.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на видання Anadolu. 

Читайте такожВибух на полігоні в Росії привів до стрибка радіації, доступ у район закритий на місяць

Відео дня

Після вибухів у деяких частинах складу розгорілася пожежа. Крім того, вибуховою хвилею було пошкоджено вікна прилеглих будівель, на їхніх стінах утворилися тріщини. За словами одного із місцевих жителів, після того як склад із боєприпасами загорівся, мешканців району екстренно евакуювали. Чоловік додав, що поодинокі вибухи було чутно до ранку.

Інформації про постраждалих і загиблих немає. Причина вибухів поки невідома.

Нагадаємо, 8 серпня на військовому об'єкті в Архангельській області Росії сталися вибухи і пожежа. У Міноборони РФ уточнили, що пожежа виникла на військовому полігоні неподалік від селища Ненокса Архангельської області, загинули щонайменше двоє людей, ще шестеро отримали травми різних ступенів тяжкості. В оборонному відомстві уточнили, що під час випробування рідинної реактивної рухомої установки стався вибух, вона загорілася. ЗМІ повідомляли про 15 постраждалих через інцидент. 

Крім того, це друга надзвичайна подія, пов'язана з Міноборони РФ, за останній тиждень. 5 серпня на території одного зі складів Центру матеріально-технічного забезпечення Центрального військового округу Росії загорілося сховище порохових зарядів до артилерійських боєприпасів, за пожежею пішли вибухи. Загорілися два майданчики для утилізації, в загальній складності на них є близько 25 тис. боєприпасів. Вибуховою хвилею вибило вікна в житлових будинках. Джерело в екстрених службах повідомив, що розліт осколків від вибухових снарядів досягає 15 км. Вогонь знищив на території частини пожежну техніку.

Внаслідок пожежі одна людина загинула, ще 13 постраждали. Згодом в Міноборони РФ назвали причину вибухів на складі боєприпасів - там заявили, що пожежа сталася через людський фактор.