Ніколас Мадуро / REUTERS

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що його адміністрація веде переговори з "різними представниками" глави Венесуели Ніколаса Мадуро для врегулювання ситуації в цій країні.

При цьому Трамп не назвав конкретних осіб, підкресливши лише, що йдеться про "дуже високий рівень" представництва, передає dw.com.

У зверненні, яке транслювалося Національним радіо Венесуели, Мадуро також підтвердив факт переговорів, які, за його словами, носять "секретний" характер.

Відео дня

Читайте такожТрамп має намір домагатися повалення президента Венесуели

За твердженням Мадуро, подібні контакти підтримувалися "протягом кількох місяців". "Я домагався діалогу у Венесуелі і також шукав той шлях, який на ділі дозволить президенту Дональду Трампу прислухатися до Венесуелі", - зазначив Мадуро.

На початку серпня через введення нових санкцій США Ніколас Мадуро призупинив діалог з опозицією. Політик, зокрема, скасував поїздку делегації уряду Венесуели в Барбадос 8 і 9 серпня. Це сталося після того, як Трамп заморозив всі активи уряду Венесуели і пов'язаних з ним організацій, що знаходяться на території США, а також заборонив будь-які економічні операції з ними.

Нагадаємо, боротьба за владу між лідером опозиції Хуаном Гуайдо і Ніколасом Мадуро у Венесуелі, яка переживає глибоку економічну і політичну кризу, що триває вже кілька місяців. Близько півсотні держав визнали Гуайдо тимчасовим президентом. Глава Венесуели Мадуро користується підтримкою армії та силових структур, його легітимність визнають Росія, Китай і Куба.