Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп сьогодні закликав Україну та Китай провести розслідування діяльності родини представника Демократичної партії Джо Байдена.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Я вважаю, що якби вони (представники України) були чесними щодо цього, то почали би велике розслідування щодо Байденів", - заявив Трамп.

За його словами, він рекомендував би почати таке розслідування і президенту України Володимиру Зеленському, і представникам Китаю.

"Ви можете знайти багато інших країн, які вони (Байдени) ошукали", - сказав Трамп.

Байден є ймовірним конкурентом Трампа на майбутніх президентських виборах у Сполучених Штатах.

Як повідомляв УНІАН, у США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де йшлося, що Трамп "пообіцяв" щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

Читайте такожWashington Post: Трамп використав віце-президента США для тиску на Україну

У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським, що відбулась 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулося 25 липня. У стенограмі йшлося про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань "за командою" інших країн.