Фіона Хілл наголосила, що Україна не втручалася у вибори США / vestikavkaza.ru

Колишній експерт Білого дому з питань Росії Фіона Хілл переконана, що теорія про те, що Україна нібито втручалася в американські вибори у 2016 році, — це «фальшива розповідь, яку створили й пропагують російські спецслужби».

Про це вона збирається сказати Комітету Палати представників з питань розвідки під час відкритого слухання у справі про імпічмент президента Дональда Трампа, — пише CNN. Американський телеканал отримав копію вступної промови Хілл, яку вона збирається зачитати, перш ніж почне відповідати на питання конгресменів.

Читайте такожПосол США в ЄС заявив про тиск на Україну за вказівкою Трампа

Відео дня

«Опираючись на питання й заяви, які я чула, дехто з членів цього комітету вірить, що Росія і її спецслужби не розгортали кампанію проти нашої країни. І що можливо якось, з якоїсь причини це зробила Україна, — йдеться в промові Хілл.

«Це фальшива розповідь, яку створили й пропагують самі російські спецслужби», - вважає вона.

У 2017 році Фіону Хілл призначили спеціальним помічником президента Дональда Трампа й директором з питань Росії та Європи у Раді національної безпеки США. Вона пішла у відставку за тиждень до скандальної телефонної розмови президентів Дональда Трампа і Володимира Зеленського. Саме з цього дзвінка почалася процедура імпічменту американського лідера.