Ілюстрація \ REUTERS

У передмісті Лондона автомобіль врізався у групу людей недалеко від школи. Загинув 12-річний хлопчик, ще п'ять осіб постраждали. За підозрою у вбивстві і замаху на вбивство затримано 51-річного чоловіка.

Читайте такожНа Лондонському мосту сталась стрілянина (фото, відео)

Один з постраждалих каже, що водій набрав швидкість і спеціально виїхав на тротуар. Поліція почала розслідування за підозрою в навмисному вбивстві, передає Бі-бі-сі.

Відео дня

Інші постраждалі - двоє 15-річних підлітків, 13-річний хлопчик, 16-річна дівчинка і жінка 53 років. Екстрені служби повідомляють, що загрози їхньому життю немає.

Поліцейські заявили, що вважають наїзд навмисним. Стало відомо про затримання 51-річного чоловіка за підозрою в наїзді на підлітків.

Поліція випустила орієнтування на автомобіль Ford KA сріблястого кольору. Представник поліції графства Ессекс, до якого формально відноситься лондонське передмістя Дебден, сказав, що водій не зупинився, врізавшись у людей.

Загиблий хлопчик був учнем школи на Уіллінгейл-Роуд, біля якої стався наїзд, підтвердила головний вчитель школи Хелен Гаскойн. Там же навчаються потерпілі діти.

Один з постраждалих хлопчиків, 15-річний Альфі Барнс, розповів, що вони з друзями йшли по тротуару, коли їх збила машина. За його словами, він почув за спиною звук двигуна, що набирав обертів, після чого автомобіль виїхав на тротуар і врізався в групу. Він вважає, що водій навмисно наїхав на них.

Детектив з відділу тяжких злочинів поліції Кента і Ессекса Роб Кірбі назвав випадок шокуючим і звернувся до водіїв, які могли бути поруч, попросивши у них записи з автомобільних камер.

"Я хотів би подякувати людям, які телефонували нам, надаючи інформацію, які говорили з поліцейськими, а також тих, хто надав необхідну медичну допомогу на місці", - йдеться в заяві поліції від його імені. "Ми шукаємо сріблястий Ford KA з вм'ятинами на передній частині", - додав він.

Уіллінгейл-Роуд, де знаходиться школа, перекрито поліцією.