Дональд Трамп і Джастін Трюдо / REUTERS

Президент США Дональд Трамп жорстоко відреагував на кадри, де світові лідери, нібито, висміяли його.

Він назвав прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо "дволиким", а потім скасував прес-конференцію та скоротив свою участь у саміті НАТО. Про це повідомляє The Independent.

Президента США запитали, чи бачив він відео, в якому його міжнародні колеги пожартували з приводу його пресконференції з Еммануелем Макроном.

Відео дня

Читайте такожЛідери НАТО наступного разу зустрінуться у 2021 році

"Ну, він дволикий (прим. Трюдо)", - сказав Трамп. Він додав: "Чесно кажучи, Трюдо хороший хлопець, я вважаю його дуже приємним хлопцем. Але ви знаєте правду, що я зателефонував йому через те, що він не платить 2% (прим. частина ВВП країн Альянсу, яка виділяється для НАТО), і я думаю, що він не дуже радий цьому". 

У вечір перед самітом НАТО, який відбувається в Лондоні 4 грудня, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та президент Франції Еммануель Макрон у спільній розмові пожартували з американського лідера Дональда Трампа.

Відео спілкування світових лідерів опублікував телеканал CBC.

"Ти чому запізнився", - запитав Борис Джонсон у Макрона. Своєю, чергою Джастін Трюдо жартома сказав, що Макрон запізнився, адже "проводив 40-хвилинну пресконференцію (прим. з Трампом)" та додав: "Ви просто спостерігали, як в нього щелепа відпадає". 

Відео одразу викликало резонанс у соціальних мережах, багато хто припускав, що світові лідери говорять про Трампа.