Ілюстрація \ REUTERS

Кількість заявок на отримання притулку в країнах ЄС у цьому році зросла вперше з 2015 року - їх кількість у період з січня по листопад збільшилося на 8,6%, до 473,2 тис.

Читайте такожЧовен із мігрантами затонув у Туреччині, загинуло 7 людей

Про це повідомляють газети, що входять в німецьку медіакорпорації Funke Mediengruppe, з посиланням на дані Eurostat, передає kommersant.

Відео дня

При цьому число біженців, які приїжджають до Німеччини, навпаки, знизилося - на 13% до 133,3 тис. Число заявок на отримання притулку в Німеччині падає не перший рік - у 2018 році воно також знизилося на 16%. Зменшується і частка Німеччини серед країн Європи за кількістю нових біженців - якщо в 2017 році на неї припадало 31% всіх біженців, а торік - 28%, то в цьому році частка Німеччини становить лише 23%. За даними газет, найсильніше у цьому році зросла кількість заявок на отримання притулку, поданих у Франції, - зростання з січня по кінець вересня на 18%, до 87,5 тис. - і в Іспанії, де кількість біженців зросла на 17%, до 80 тис.

Одночасно з цим директор європейського прикордонного агентства Frontex Фабріце Леггере заявив в інтерв'ю німецькій газеті Die Welt, що число незаконних перетинів кордонів ЄС у нинішньому році знизилося на 10%, до 120 тис. випадків. Для порівняння, в 2015 році, на який припав пік міграційної кризи, було зареєстровано 1,2 млн незаконних перетинів кордону.