Ілюстрація REUTERS

Біля узбережжя Південної Африки стався обрив двох ключових підводних кабелів SAT-3/WASC і WACS, які з'єднували частина континенту зі світовим інтернетом.

Це призвело до відключення мережі в чотирьох країнах і зниження швидкості в багатьох інших. Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу «ЗаТелеком».

Читайте такожNew York Times: Росія експортує свою версію цифрової диктатуриЗа даними провайдера Axxess, обрив кабелю SAT-3/WASC стався неподалік від Габону. Через нього південноафриканські країни з'єднувалися з Португалією та Іспанією. Інший кабель WACS, що з'єднував континент з Великобританією, обірвався поруч з узбережжям Конго.

Відео дня

Як заявив провайдер Openserve, користувачі багатьох країн мають проблеми з виходом в глобальну мережу. Збій також торкнувся міжнародних дзвінків та мобільного роумінгу. 

Відключення інтернету зафіксували в Республіці Конго, Демократичній республіці Конго, Намібії та Анголі. Сумарне населення країн перевищує 120 мільйонів осіб. При цьому держави, ймовірно, не залишилися в повній ізоляції від інтернету: у них є можливість використовувати мережу з допомогою супутникового з'єднання і наземних кабелів.