Ілюстрація / REUTERS

Уряд Британії зазнав своєї першої поразки з моменту дострокових виборів у грудні і програв голосування у Палаті лордів щодо угоди про вихід країни з ЄС.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на BBC.

Члени верхньої палати британського парламенту 270 голосами за проти 229 підтримали заклики надати громадянам ЄС фізичний документ як доказ того, що вони мають право жити у Британії після її виходу з блоку.

Відео дня

Вони також проголосували за позбавлення міністрів права вирішувати, які рішення Суду ЄС можуть бути проігноровані або скасовані судами і трибуналами Британії.

Читайте такожВеликобританія вийде з Євросоюзу до 31 січня - Єлизавета ІІ (фото, відео)

Уряд намагатиметься повернути ці положення, коли законопроект повернеться в Палату громад.

Маючи більшість у 80 осіб, уряд буде впевнений, що доб'ється свого.

Законопроект про вихід з ЄС, який відкриває шлях для виходу Британії з блоку з угодою 31 січня, був схвалений депутатами на початку цього місяця без будь-яких змін.

Але, попри свою рішучу перемогу на грудневих загальних виборах, консерватори не мають більшості в Палаті лордів.

Будь-які зміни в законодавстві, внесені Палатою лордів, повинні повернутися в Палату громад для затвердження і все ще можуть бути скасовані.

Раніше повідомлялося, що Палата громад парламенту Великої Британії завершила розгляд законопроекту про вихід з Європейського Союзу і остаточно затвердила умови Brexit.

Довідка УНІАН. Референдум про Brexit відбувся у Великобританії та Гібралтарі 23 червня 2016 року. Тоді за вихід з ЄС проголосували 51,89% британців при явці 72,21%. 29 березня 2017 року розпочалася процедура офіційного виходу Великобританії з Європейського Союзу.