За ухвалення законопроекту виступили 330 депутатів, проти був 231 / pixabay

Палата громад парламенту Великої Британії завершила розгляд законопроекту про вихід з Європейського Союзу і остаточно затвердила умови Brexit.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

За ухвалення законопроекту виступили 330 депутатів, проти був 231.

Відео дня

"Прийшов час завершити Brexit. Цей законопроект робить це", - сказав законодавцям міністр з питань Brexit Стівен Барклі, підбиваючи підсумки багатогодинних дебатів у парламенті.

Читайте такожВелика Британія вийде з Євросоюзу до 31 січня - Єлизавета ІІ (фото, відео)

Тепер законопроект направлять у верхню палату парламенту. З боку ЄС документ буде стверджувати Європейський парламент, очікується, що всі процедури завершаться до 31 січня.

Як повідомляв УНІАН, британський парламент проголосував за законопроект про вихід Великої Британії з Європейського Союзу, який визначає умови втілення Brexit.

Довідка УНІАН. Референдум про Brexit відбувся у Великобританії та Гібралтарі 23 червня 2016 року. Тоді за вихід з ЄС проголосували 51,89% британців при явці 72,21%. 29 березня 2017 року розпочалася процедура офіційного виходу Великобританії з Європейського Союзу.

25 листопада 2018 року лідери ЄС схвалили угоду про Brexit. Європейська рада запропонувала структурам Євросоюзу забезпечити набуття чинності документа з 30 березня 2019 року. Рада також схвалила політичну декларацію про основи відносин між Євросоюзом і Великобританією після Brexit.