Дональд Трамп / REUTERS

Адвокати президента США Дональда Трампа під час виступу в сенаті по справі про імпічмент глави держави заявили, що відсторонення президента створить "дуже небезпечний прецедент".

Про це повідомляє Reuters з посиланням на виступ Пета Сіполлоне, який очолює лінію захисту Трампа.

Читайте такожСенат США затвердив правила проведення суду над Трампом

Відео дня

За версією захисту, виступаючи за заборону Трампу балотуватися на наступних виборах, демократи здійснюють «наймасивніше втручання у вибори в американській історії» і позбавляють виборців права висловити своє ставлення до Трампа на виборах 3 листопада 2020 року.

Подібні дії є порушенням конституції Сполучених Штатів, підкреслив Сіполлоне.

Раніше повідомлялося, що адвокати Трампа почали представлення позиції захисту на процесі у справі щодо імпічменту в сенаті.

Як повідомляв УНІАН, у грудні минулого року Палата представників Конгресу США проголосувала за імпічмент президенту Дональду Трампу.

Рішення Палати представників тепер повинен затвердити Сенат, де більшість у представників Республіканської партії. Очікується, що слухання в Сенаті почнуться в січні. Для прийняття рішення потрібно дві третини голосів сенаторів (не менше 67). Якщо в Сенаті не набереться необхідної кількості голосів, то Трамп збереже свій пост. А в разі підтримки Сенатом імпічменту Трампа, главою держави стане нинішній віце-президент Майк Пенс.