Згідно з даними в паспорті, Фатіма Мирзокулова з'явилася на світ 13 березня 1893 року / фото: konkret.az

У Таджикистані у віці 127 років померла Фатіма Мирзокулова, яка неофіційно вважалася найстарішою людиною у світі.

Про це повідомляє Daily Mail.

Згідно з даними в паспорті, вона з'явилася на світ 13 березня 1893 року. Мирзокулова стверджує, що пам'ятає життя в трьох державах - бухарському емірату, СРСР і сучасному Таджикистані. Якщо це дійсно правда, то вона була останньою жінкою на планеті, яка народилася в 19-му столітті.

Відео дня
фото: konkret.az

Більшу частину свого життя Фатіма вирощувала бавовну. У неї було вісім дітей і понад 200 онуків, правнуків і праправнуків. Перший чоловік жінки загинув під час Великої Вітчизняної війни. У 1951 році вона знову вийшла заміж. До того часу їй було 58 років, а її другому чоловікові - 72 роки. Наймолодшу дитину громадянка Таджикистану народила у віці 66 років.

Нагадаємо, так званий "клуб 27" - це об'єднана назва впливових музикантів, які померли у віці 27 років, іноді за дивних обставин. Серед них Роберт Джонсон, Браян Джонс, Джимі Хендрікс, Дженіс Джоплін, Джим Моррісон, Курт Кобейн, Емі Вайнхаус.

Як повідомляв УНІАН, жінка Кане Танака, яка визнана Книгою рекордів Гіннесса як найстаріша з нині живих, відсвяткувала свій 117-й день народження в будинку похилих в місті Фукуока на заході Японії.