REUTERS

У Кремлі у зв'язу з візитом держсекретаря США Майка Помпео до Києва заявили, що міжнародні відносини - це суверенне право кожної країни.

Читайте такожСША запровадили нові санкції щодо Росії за дії проти України

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання, чи розглядає Кремль візити Помпео в Україну, Білорусь, Казахстан і Узбекистан як бажання Вашингтона збільшити свій вплив у цьому регіоні.

Відео дня

"США мають свої відносини з цими країнами. З багатьма країнами Росія об'єднана інтеграційними процесами, що достатньо динамічно розвиваються, розвиненими двосторонніми відносинами, торгово-економічними зв'язками. Тому в даному випадку це абсолютно, скажімо так, самостійне явище", - сказав Пєсков.

За його словами, "це суверенне право кожної країни: здійснювати міжнародні відносини в глобальному або регіональному плані".

На запитання УНІАН, як у Кремлі ставляться до заяви Помпео в Києві про те, що США продовжать надавати підтримку Україні в боротьбі з російською агресією, Пєсков відповів: "У нас є Міністерство закордонних справ, яке є візаві пана Помпео. Наше ставлення до таких заяв ви знаєте, і тут зайвий раз можна навіть не повторюватися".

Як повідомляв УНІАН,  Помпео прибув у Київ 30 січня ввечері. Сьогодні, 31 січня, Помпео проводить зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком, міністром оборони Андрієм Загороднюком, лідерами ділових кіл, громадянського суспільства і релігійними лідерами.