Місце катастрофи літака МАУ / REUTERS

Канадські юристи добиваються групового позову від імені родичів людей, які загинули внаслідок збиття українського літака МАУ.

Вони хочуть домогтися від Ірану компенсації у щонайменше 1,1 млрд доларів.

Груповий позов проти іранської влади юристи хочуть приєднати до інших, які вже існують. Про це пише Громадське з посиланням на Reuters.

Відео дня

Головним позивачем у цій справі є анонім, який ідентифікує себе як Джон Доу. В заяві він представлений родичем жертви. Там зазначається, що його особу не розкривають, оскільки є ризик, що «його іранська сім’я може постраждати через режим в країні».

В позові обвинувачують Іран, його верховного лідера та головних командирів Корпусу ісламської революції, зокрема голову підрозділу, відповідального за збиття літака, Амірала Гаджизада.

Зазначимо, що новий позов хочуть доєднати до інших справ, які стосуються Ірану. Їх ведуть канадські юристи і вони стосуються зокрема компенсацій для жертв вибухів, вбивств та викрадень.

Читайте такожМіжнародна група з допомоги жертвам катастрофи літака МАУ вимагає від Ірану передати їй "чорні скриньки"

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «в результаті ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути до відповідальності винних.