REUTERS

Про це повідомляє російське видання «Известия» із посиланням на власні джерела.

Однією з основних тем міністерських зустрічей АСЕАН і Східноазіатського саміту стане питання про трибунал по катастрофі малайзійського Boeing MH17 над територією України.

За інформацією видання, в Куала-Лумпурі США спробують переконати учасників саміту АСЕАН підтримати ідею трибуналу.

Відео дня

Читайте такожКлімкін: ідея створення трибуналу по МН17 під РБ ООН дуже важлива, оскільки його рішення будуть мати зобов'язуючий характер

Раніше УНІАН повідомляв, що Росія на засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй застосувала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу в розслідуванні за фактом збиття літака Малайзійських авіаліній "Боїнг-777" рейсу MH17 над територією України 17 липня 2014 року і загибелі 298 осіб.

Асоціація держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) - політична, економічна і культурна регіональна міжурядова організація держав, розташованих у Південно-Східній Азії. АСЕАН була утворена 8 серпня 1967 р. у Бангкоку одночасно з підписанням Декларації АСЕАН, більш відомої як «Бангкокська декларація». Договірне оформлення АСЕАН відбулося лише в 1976 році шляхом підписання на острові Балі договору про дружбу і співробітництво в Південно-Східній Азії і Декларації згоди АСЕАН.

Читайте такожЄС та АСЕАН відновлять переговори про вільну торгівлю, припинені у 2009 році

Вищим органом АСЕАН є саміт лідерів (глав держав і урядів) країн-членів, який, починаючи з 2001 р., проходить щорічно.