REUTERS

Як передає Радіо Свобода, про це він заявив у Мадриді.

За словами Картера, Росія своїми авіаударами загострює громадянську війну в Сирії.

Він висловив сподівання, що президент Росії Володимир Путін "вирішить боротися із загрозою, яку представляє "Ісламська держава", замість того, щоб продовжувати свої односторонні авіаудари проти опозиції Асада (президента Сирії Башара Асада)".

Відео дня

Читайте такожДамаск: Росія готувалася до бомбардувань у Сирії протягом багатьох місяців

"Наш підхід інший – ми добиваємося поразки "Ісламської держави" і політичних змін у Сирії одночасно. Росія, схоже, думає, що можна досягти одного без іншого, а це просто нереально. Тому їхні дії не є стратегічно продуманими і приречені на поразку в своїй нинішній формі", - зазначив глава Пентагону.

На його думку, "якщо в Росії зможуть і захочуть змінити свій підхід – для досягнення обох цілей – ми зможемо знайти можливість побудувати міст до їх позиції. Але зараз вони далеко від цього".

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня Рада федерації РФ дозволила використовувати російські військово-повітряні сили в Сирії. За це рішення сенатори проголосували одноголосно.

Тоді глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявив, що Росія використовуватиме тільки військово-повітряні сили для боротьби з бойовиками "Ісламської держави". Про наземну операцію не йдеться.

Того ж дня, 30 вересня, російські військово-повітряні сили завдали першого удару в Сирії. Згодом бомбардування повторилися.

Невдовзі після початку бомбардувань правозахисні організації заявили, що удари завдаються по районах, в яких взагалі немає бойовиків, а жертвами нальотів стають мирні жителі. Російська влада ці закиди відкидає.

Водночас США і міжнародні спостерігачі заявили, що російські військові літаки б'ють по інших угрупуваннях повстанців у Сирії, допомагаючи уряду Асада.