REUTERS

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на The Hurriyet Daily News.

За словами турецького прем'єра Ахмета Давутоглу, Анкара не може піти на цей крок, так як в цьому випадку вона не змогла б приймати біженців, які масово перетинають кордон. На даний момент близько 98 кілометрів державного кордону знаходяться під контролем ІД, і Туреччина прагне максимально зміцнити прикордонну смугу, повідомив Давутоглу. У тому, що ісламісти досі не розгромлені, турецький прем'єр звинуватив у тому числі російські ВКС.

Читайте такожКремлю ніхто не повірить: прем'єр Туреччини порівняв звинувачення РФ у купівлі нафти у ІД з радянською пропагандою

Відео дня

Давутоглу зазначив, для того, щоб закрити кордон, Туреччина повинна виставити понад 30 тисяч солдатів і встановити сторожові вишки через кожні три метри. Бюджет країни, заявив прем'єр, не потягне такі витрати. Крім того, турецька влада побоюється, що ІД сприйме це як натяк на агресивні дії і «зробить відповідні заходи».

Читайте такожПутін про збитий Су-24: тільки Аллах знає, навіщо вони це зробили, і вони ще не раз про це пошкодують

Раніше УНІАН повідомляв, що США і Туреччина згодні з необхідністю повністю закрити кордон Сирії з Туреччиною для запобігання нелегальному транспортуванню нафти і пересуванню бойовиків. "Ми будемо разом працювати над цим, збираємося провести необхідні консультації між нашими військовими, щоб це зробити", - заявив держсекретар США Джон Керрі.