Хайдер аль-Абаді / REUTERS

Про це повідомляє "Радіо свобода".

«Американці дуже песимістичні в оцінках. Вони звикли говорити про дуже довгий період, але чудові успіхи, досягнуті нашими відважними і героїчними бійцями, свідчать про протилежне. Я очікую, що в Іраку це займе три місяці», – сказав Абаді по телебаченню.

Раніше військові командувачі США заявляли, що потрібно щонайменше два роки, аби витіснити ісламістів з Іраку. Водночас відзначили успіх іракських солдатів цього року, які повернули під свій контроль майже четверту частину Мосула і районів на південь від нього.

Відео дня

Читайте такожУ Сирії повідомили про вбивство одного із ватажків ІДІЛ

Абсолютний контроль над містом Мосул урядових сил, як очікують, стане головним ударом по амбіціях ісламістів сформувати «халіфат» по всій Сирії, Іраку та в інших країнах.

Сили коаліції цього тижня розбомбили останній міст, що з’єднував східну і західну частини Мосула. Вони відвоювали частину східного Мосула, але бойовики угруповання «Ісламська держава» досі утримують західну частину міста.

Найбільше місто, з-поміж контрольованих ісламістами в Іраку та Сирії, було вперше захоплене бойовиками в червні 2014 року. Крім Мосула, екстремісти, також контролюють іракські міста Тель-Афар, Аль-Каїм і Аль-Хавіджа.