Ілюстрація / REUTERS

Демократично обраний парламент Венесуели, що контролюється опозицією, визнав нелегітимною нещодавно обрану конституційну асамблею.

За це рішення одноголосно проголосували всі члени парламенту країни, передає Deutsche Welle з посиланням на dpa.

Згідно з рішенням парламентарів, нелегітимними вважаються як сам створений за ініціативою президента Ніколаса Мадуро орган, так і рішення, які він ухвалюватиме. Це стосується також і позбавлення 5 серпня конституційною асамблеєю повноважень генеральної прокурорки країни Луїзи Ортеги, яка належить до найзапекліших критиків президента-соціаліста Мадуро.

Відео дня

Читайте такожУ Венесуелі оголосили про початок повстання проти Мадуро, однак його придушили (відео)

Тим часом опозиційні парламентарі заявили, що під час засідання з метою позбавлення легітимності конституційної асамблеї, до парламенту намагалися вдертися прихильники Мадуро.

Тим часом, США ведуть підготовку до посилення санкцій щодо урядовців Венесуели з огляду на нещодавні рішення конституційної асамблеї. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні неназвані поінформовані джерела в американському уряді. Згідно з даними анонімних джерел, заплановані обмежувальні заходи стосуватимуться низки осіб із найближчого оточення Мадуро.

Санкції будуть містити замороження рахунків цих осіб, заборону на в'їзд до США та заборону американським компаніям вести з цими особами будь-який бізнес. Згідно з даними Reuters, поки що в Вашингтоні не думають про запровадження обмежувальних заходів проти нафтової галузі Венесуели.

Нагадаємо, що 30 липня в Венесуелі проходило голосування за Конституційну асамблею, яка наділена повноваженнями внести зміни в конституцію країни.

Опозиція бойкотувала голосування, яке вона назвала захопленням влади президентом Ніколасом Мадуро. Однак в уряді заявили, що конституційна асамблея є єдиним способом для встановлення миру після місяців протестів в країні.