У Санкт-Петербурзі відбулася сутичка антифашистів з націоналістами, повідомляє Лента.ру з посиланням на пітерське інтернет-видання.

У центрі Петербургу, передає кореспондент з місця подій, на розыі Літейного і Невського проспектів відбулася сутичка антифашистів з націоналістами.

Працівники міліції намагалася відвернути зіткнення антифашистів, що перебували на Невському, і націоналістів, що рухалися Літейним. Проте учасники маршу націоналістів спромоглися прорватися через кордон і пройти на Невський.

Відео дня

Район при розіі Літейного і Невського проспектів перекритий. До місця події прибули два бронетранспортери. За офіційними даними ГУВС Петербурга, затримано близько 10 учасників сутички, решті вдалося переховатися.

Міліція застосовувала сльозогін і інші спецзасоби. Інформації про потерпілих не надходило.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Росії відзначається встановлене 2004 року державне свято - День народної єдності - на згадку про події 1612 року, коли народне ополчення на чолі з Мініним і Пожарським звільнило Москву від польської інтервенції і покінчило з так званою Смутою - якнайглибшою кризою Московської держави.