Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп ухвалив рішення продовжити режим зняття санкцій стосовно Ірану, які були скасовані в рамках реалізації угоди 2015 року з ядерної програми Тегерана, яку також називають Спільним всеосяжним планом дій (СВПД).

Про це в п'ятницю журналістам заявив представник американської адміністрації високого рангу, повідомляє ТАСС.

"Президент вирішив ще раз продовжити режим припинення санкцій щодо ядерної програми відповідно до вимог СВПД", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожСША в Радбезі ООН "взяли Іран на замітку"

При цьому посадовець зазначив, що робиться це востаннє, Вашингтон має намір працювати зі своїми союзниками над зміною угоди.

Одночасно Мінфін США упроваджує санкції стосовно п'яти фізичних осіб і дев'яти організацій за причетність до порушень прав людини в Ірані, а також до ракетної програми Тегерана. Оновлені списки опубліковані на сайті американського фінансового відомства.

Санкції мають чинити серйозний політичний тиск, сказав представник американської адміністрації. За його словами, один з тих, хто потрапив під рестрикції, - Садіх Ардешір Амол Ларіджані – голова судової системи Ірану - є братом очільника меджлісу (парламенту) Ірану Алі Ларіджані. "Іншими словами, ці санкції вплинуть на вище керівництво", - пояснив урядовець.