Президент РФ Дмитро МЕДВЕДЄВ пропонує не "форсувати вступ до НАТО тих країн, які до цього не готові", маючи на увазі Україну та Грузію. Про це він заявив в інтерв`ю телекомпанії Сі-Ен-Ен.

«Що стосується України і Грузії, то тут все просто. Я вважав і вважаю, що такі рішення повинні ухвалюватися на основі суверенного рішення відповідних держав», - зазначив глава Росії.

«Україна: там не було ніякого референдуму. Там є певні результати прогнозів ставлення народу до цієї теми. Дві третини населення країни не підтримують вступ до НАТО, а окремі керівники України з наполегливістю, гідною кращого застосування, постійно заштовхують державу в НАТО. Якщо це робити, то тоді необхідно провести референдум, необхідно провести процедури», - сказав Д.МЕДВЕДЄВ.

Відео дня

При цьому він визнав, що для РФ «це було б не кращим рішенням з цілком зрозумілих причин».

«Але не потрібно забувати, що НАТО - це все-таки військовий блок і його ракети направлені в російський бік. І від того, що кількість країн, які входять в НАТО, дедалі розширяється і розширяється і підходить до наших кордонів, ми не відчуваємо ніяких позитивних емоцій, нам це не подобається, і ми відверто про це говоримо», - зазначив президент РФ.

«І мені б хотілося, щоби й саме НАТО задумалося: а чи здатна в цьому випадку організація управляти такою кількістю країн, у яких така кількість внутрішніх проблем? Якщо це робиться на зло Росії, ну тоді можна й інші країни прийняти в НАТО, але я сподіваюся, що все-таки не ця мотивація присутня у керівництва Північноатлантичного альянсу», - цитує Д.МЕДВЕДЄВА офіційний сайт Кремля.