У Німеччині після короткого спаду 2008 року, викликаного світовою фінансовою кризою, знову зросла кількість мільйонерів, досягнувши нового рекордного рівня. Про це повідомляє Spiegel з посиланням на роботу, виконану Німецьким інститутом економічних досліджень.

ФРН займає п`яте місце в списку країн за кількістю мільйонерів: у Німеччині їх 430 тисяч. На першому місці, як і раніше, залишаються США, де живуть 4,7 мільйона мільйонерів. А найбільша питоме кількість мільйонерів зареєстрована в Сингапурі: там мільйонер - кожен десятий.

В цілому на подолання наслідків світової фінансової кризи мільйонерам знадобилося доволі небагато часу. "Для власників великих грошових коштів фінансова криза минула дуже швидко, не заподіявши істотної шкоди", - зазначив дослідник DIW Маркус Грабка (Markus Grabka).

Відео дня

Наголошується, що за час світової фінансової кризи німці втратили близько 140 мільярдів євро. Проте ці втрати були повернені буквально за кілька місяців. А вже в першому кварталі 2010 року їх фінансові накопичення досягли 4,8 трильйона євро, поставивши новий рекорд.

Лента.ру