Частина державних установ буде перенесена за межі території Москви.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ сказав під час Петербурзького міжнародного економічного форуму.

«Щоб поліпшити розвиток московського мегаполісу, для цілей фінансового центру і просто полегшити життя величезної кількості людей, може бути також розглянуте питання про розширення меж Москви. Тобто про створення столичного федерального округу, який виходить за традиційні межі Москви, причому з перенесенням за ці межі значної частки адміністративних функцій федерального рівня і, відповідно, державних установ», - сказав Д.МЕДВЕДЄВ.

Відео дня

Водночас мер Москви Сергій СОБЯНІН повідомив, що територію, на якій може розташуватися новий Діловий центр Москви за межами столичної кільцевої автодороги, буде обрано протягом двох тижнів.

«Ми домовилися з губернатором Московської області створити робочу групу з підбору територій для цього проекту, і, я думаю, що протягом двох тижнів виробимо узгоджене рішення, яке можна буде визначати як певний проект», - сказав він.

За його словами, на сьогодні готового рішення з цього питання немає.

С.СОБЯНІН також вважає, що може йтися про перенесення за межі МКАД «не лише урядових установах, а й парламентського центру, хоча це рішення має бути за федеральними органами влади».