У містах Білорусі сьогодні знову пройшла акція мовчазної солідарності.

Як передає радіо «Свобода», акція солідарності була ініційована співтовариством "Революція через соціальну мережу" на сайті "Вконтакте". Перший подібний захід відбувся 8 червня в Мінську, 15 червня в акції вже взяли участь тисячі осіб у десятках містах Білорусі.

В рамках акції люди виходять на центральні площі міст щосереди увечері без транспарантів і прапорів, щоб їх не можна було звинуватити в організації несанкціонованої акції. Проте навіть такий формат викликав різку реакцію Президента Олександра ЛУКАШЕНКА, який заявив, що якщо пройде ще одна така акція, міністр внутрішніх справ позбудеться погон.

Відео дня

Очевидно, цим і можна пояснити жорсткі дії влади 22 червня, відзначає радіо «Свобода». Підступи до Жовтневої площі були перекриті турнікетами, на площі й сусідніх вулицях зібралися сотні спецназівців. Учасники акції, яких в Мінську зібралося близько півтори тисячі, ходили і плескали в долоні по сусідніх вулицях, намагаючись не наближатися до міліцейських кордонів. Однак міліція вихоплювала учасників з натовпу і закидала в автозаки. За останніми даними, тільки в Мінську затримано понад сотню осіб.