Лівійські повстанці, які оголосили сьогодні про встановлення повного контролю над столицею країни Тріполі, стверджують, що після боїв за квартал Абу Салім, який залишався досі під контролем сил Муаммара КАДДАФІ, захопили в полон українських громадян, повідомляє РІА «Новости».

Після взяття резиденції М.Каддафі повстанці ще кілька днів намагалися ввійти до міського кварталу Абу Салім, проте просування сповільнювали численні снайпери на дахах будинків, і добровольці з місцевого населення, лояльні режиму лідера Джамахірії. Нова влада вважала, що саме тут міг ховатися Сейф аль-Іслам КАДДАФІ.

У п`ятницю представник Перехідної національної ради Лівії Ях`я САЛІХ заявив, що "операція із зачистки Абу Саліма завершена", але синів М.Каддафі там не виявилося.

Відео дня

При цьому, за словами представників ПНР, в Абу Салімі взяли в полон близько 200 осіб, переважно - найманців з африканських країн. А також затримано кілька десятків снайперів, 15 з них, як стверджують представники ПНР, громадяни України.

Пізніше директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег ВОЛОШИН повідомив, що МЗС України не одержував ніякої достовірної інформації, яка б підтверджувала повідомлення про перебування українських громадян в полоні у лівійських повстанців.

У березні МЗС України спростовував можливість участі громадян України як найманців у Лівії, нагадує агентство. Тоді ЗМІ писали, що в Бенгазі нібито збили винищувач ВПС Лівії і полонили його пілота - громадянина України. ЗМІ стверджували, що в Лівії близько 23 українських військових льотчиків.

23 серпня МЗС України вже висловив сумніви щодо інформації, яка з`явилася в ЗМІ, про захоплення в Лівії українських найманців, які нібито воюють на боці М.Каддафі.