Директор центру інформації щодо вищої освіти Франції "Кампусфранс" ("CampusFrance") Андре Сіганос під час візиту до Москви на початку вересня відкриє сайт для інтернет-запису російських студентів у французькі вузи, повідомила РІА Новости співробітниця посольства Франції в Москві.

За її словами, основним завданням акції є спрощення процедур запису російських студентів до французьких університетів.

"Раніше належні документи відправлялися поштою, що займало багато часу, нова система дозволить його заощадити", - сказала вона, додавши, що запис проходитиме в кілька етапів.

Відео дня

Перш за все, на сайті центру інформації треба створити особисту сторіночку і скласти про себе електронне досьє. Після перевірки даних консультанти "CampusFrance" призначають дату і час співбесіди, під час якої вони з`ясують мотивацію абітурієнта, його навчальні, професійні плани. Також вони перевірять достовірність документів (дипломів, академічних довідок та їх нотаріально завірених перекладів на французький).

Співбесіди проходитимуть в одному з шістьох офісів організації в Росії: у Москві, Санкт-Петербурзі, Самарі, Нижньому Новгороді, Єкатеринбурзі й Новосибірську.

На наступному етапі розглядати ці електронні досьє будуть вузи Франції, які поінформують абітурієнта, консультантів і консульські служби Франції в Росії про своє рішення.

Відкриття запису намічене на середину вересня 2007 року.