Південна Осетія і Абхазія були визнані Грузією

Претензії у зв'язку з цим, як передає Georgia Times, у грузинської сторони є як до Національного олімпійського комітету Росії, так і до Європейського мовного союзу. «З нашого боку послідує відповідна реакція, - заявив віце-президент НОК Грузії Елгуджа Берішвілі. - Абхазія і Південна Осетія не визнані ООН та 99 відсотками країн світу і, природно, Міжнародним олімпійським комітетом, і їхня участь в будь-якій програмі Олімпійських ігор в будь-якій формі в якості незалежних держав виключена», повідомляє Lenta.ru.

МЗС республіки, як передає «Тренд», у зв'язку з цим готує ноту протесту. Кому конкретно вона буде адресована, не уточнюється.

Як повідомляв УНІАН, Південна Осетія і Абхазія були визнані Грузією "окупованими територіями" у відповідь на визнання Росією незалежності цих країн після війни 2008 року.

Відео дня

Читайте також: Грузія дозволить деякі поїздки в Абхазію і Південну Осетію

За чинним законом, відвідування цих територій, які Грузія як і раніше вважає своїми регіонами, без дозволу Тбілісі є порушенням закону і карається великим грошовим штрафом (від 1,2 тисячі доларів) або тюремним ув'язненням на строк до чотирьох років.