Кораблі в порту Бейрута після вибуху / фото Twitter Timour Azhari

Внаслідок вибухів, які сталися в порту ліванської столиці Бейрута, постраждав корабель тимчасових сил організації Об'єднаних Націй в Лівані (ВСООНЛ) і члени його екіпажу.

Про це повідомляє Aljazeera.

"Одне з суден, пришвартованих в порту, було пошкоджене через вибух, внаслідок чого кілька його співробітників були поранені", - повідомили представники організації.

Відео дня

За їхніми словами, деякі з постраждалих співробітників ООН перебувають у критичному стані.

Поранених миротворців перевозять до найближчих лікарень. Місія ООН проводить оцінку ситуації і масштабів її впливу на персонал.

"Ми перебуваємо разом з народом і урядом Лівану в цей важкий час і готові допомогти і надати будь-яку допомогу і підтримку", - заявив глава місії і сил ВСООНЛ, генерал-майор Дель Кол.

Читайте такожСтала відома попередня причина вибуху в Бейруті

Як повідомляв УНІАН, 4 серпня в портовому районі Бейрута стався потужний вибух. На відеозаписах з місця подій видно зруйновані будинки та перекинуті автомобілі. Точна кількість постраждалих і причини вибуху наразі невідомі.

Начальник відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС України Максим Коваленко повідомив УНІАН, що серед працівників Посольства України в Ліванській Республіці та членів їхніх сімей постраждалих немає.

Інформація щодо можливих загиблих або постраждалих внаслідок вибуху громадян України до наших дипломатичних установ наразі не надходила.