Естонія побудувала паркан на кордоні з Росією / фото ua.depositphotos.com

Естонія завершила будівництво паркану на кордоні із Російською Федерацією. Довжина споруди на південному рубежі Естонії становить 40 кілометрів. 

"Нашою метою є високотехнологічна сучасна прикордонна інфраструктура", – сказав у коментарі Politico міністр внутрішніх справ Естонії.  

За його словами, східний кордон ЄС, який проходить уздовж естонського кордону має бути оснащений найсучаснішим обладнанням, системами безпеки та спостереження безпілотників. Проект мають завершити в 2025 році. 

Відео дня

Зазначається, що Естонія хоче посилити охорону свого кордону на тлі зростаючого занепокоєння щодо недружніх дій Росії щодо інших країн ЄС. Зокрема, видання нагадало, як Росія створила штучну міграційну кризу на кордоні з Фінляндією. 

"У нас немає посиленого тиску. Але, звичайно, ми готові, якщо це станеться. Покрити майже 340 кілометрів кордону – нелегка справа, незалежно від того, йдеться про інфраструктуру огорожі на материку чи системи спостереження на воді", – додав Ляанемец.

Які ще країни зводять паркан на кордоні з РФ

Естонія – не єдина країна, яка вирішила посилити безпеку територій, що межують з РФ, шляхом зведення паркану. Так, у листопаді 2023 року уряд Фінляндії запропонував витратити на будівництво паркану вздовж кордону з Росією 139 мільйонів євро. У фінському Управлінні прикордонної служби країни заявили, що планують побудувати паркан довжиною у 130-260 км.

Також про будівництво паркану на російському кордоні кажуть і у Польщі. На початку листопада міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив про зведення огорожі на кордоні з Калінінградською областю РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: