Лавров розкрив деталі участі Лукашенка в переговорах з Пригожиним / фото ua.depositphotos.com

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров розповів подробиці зупинки військового заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. Він заявив, що Олександр Лукашенко ще вранці 24 червня в телефонній розмові запропонував президенту РФ Володимиру Путіну свою допомогу.

"Оцінки мінської ролі дані були вже давно, особисто президенту Лукашенко, який, як Дмитро Пєсков пояснив неодноразово і докладно, висловився в телефонній розмові з президентом Путіним, в суботній ранок, постаратися надати, вирішити цю ситуацію світом, уникнути великого кровопролиття, яке неминуче сталося б у разі, якби загони бунтівників продовжували рух на Москву", – заявив керівник російського зовнішньополітичного відомства в інтерв'ю телеканалу Russia Today.

При цьому він заявив, що пропозицію білоруського диктатора підтримав.

Відео дня

"І результат вам відомий", - підсумував Лавров.

Роль Лукашенка в бунті Пригожина - що відомо

Майже через добу після старту так званого "маршу справедливості" Пригожин оголосив, що "вагнерівці" повертаються на колишні позиції. Це сталося після переговорів з Олександром Лукашенком. На даний момент невідомо, про що саме домовилися сторони. 

Від Пригожина не було ніяких новин до обіду 25 червня, коли він передав усім "привіт" і пообіцяв вийти на зв'язок пізніше.

У свою чергу ЗМІ помітили ватажка ПВК "Вагнер" в одному з готелів на території Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: