У Пригожина була грамотно вибудувана безпека / скріншот

Євген Пригожин став для правлячого режиму в Росії справжньою внутрішньою загрозою, а за його знищенням послідує розформування ПВК "Вагнер", розповіли виданню The Moscow Times джерела, близькі до російської влади. 

"Я не вірю у військовий слід України, як і заходу, в його загибелі. У Пригожина була грамотно вибудувана безпека. Це дебільне рішення нашої влади, прийняте ще й під час війни", - сказав чинний чиновник російського уряду, який раніше служив у силових структурах.

На його думку, рішення про ліквідацію Пригожина могло бути прийнято на рівні емоцій: "Думаю, все ж "начальник" боявся, що Пригожин якимось дивом спливе на виборах. Сам я в це не вірю. Але хто знає, що в голові у царя?"

Відео дня

Кремль не зможе зберегти ПВК "Вагнер" в її нинішньому вигляді, впевнені двоє співрозмовників у російській владі. Сила "Вагнера" - у поєднанні досвідчених військових підрозділів, що пройшли бойові дії в Україні, Африці та на Близькому Сході, та потужної мережі інформаційних ресурсів, сотень політичних технологів, а також неформальних домовленостей з воєнізованими підрозділами. 

"Просто перехопити у Пригожина управління його структурами, де все було зав'язано на його фігуру, харизму, пробивний характер і систему особистих домовленостей, не вдасться. Навіть незважаючи на те, що в Африці його вважали людиною Кремля", - сказав чоловік, який побував у кількох відрядженнях у складі "Вагнера".

При цьому в Кремлі вважають, що після ліквідації Пригожина існує ризик нового військового заколоту, і російські спецслужби працюють над його недопущенням, зазначає чиновник російського уряду.

"Зараз всі намагаються триматися на максимально великій відстані від будь-яких історій і проектів, пов'язаних з главою ПВК "Вагнер". Особливо ті, хто мав хоч якесь відношення до ПВК і Пригожина. Наслідки того, що сталося можуть вдарити по багатьом фігурам всередині державної системи", - підсумовує інший російський чиновник.

Убитсво Пригожина-останні новини

Олександр Лукашенко заявив, що Євген Пригожин ніколи не просив у нього гарантій безпеки для себе, а Володимир Путін непричетний до краху літака Пригожина.

Звучать на Заході спекуляції про те, що до аварії літака Євгена Пригожина причетні Кремль і особисто Володимир Путін, є "абсолютною брехнею". Про це на брифінгу в п'ятницю заявивпрес-секретар президента Дмитро Пєсков.

Вас також можуть зацикавити новини: