Путін не дотримується тих гарантій, які він дає, зокрема, які він давав Пригожину / REUTERS

Заступник командира Легіону "Свобода Росії" з військово-цивільного співробітництва з позивним "Цезар" заявив, що якщо наказ на усунення Пригожина відданий особисто Путіним, то всій російській еліті треба насторожитися.

"Це означає, що Путін не дотримується тих гарантій, які він дає, зокрема, які він давав Пригожину. З його боку зобов'язання виконувалися, а Путін свої не виконав. Вся владна структура Путіна повинна розуміти, що в будь-який момент, будь-який з них, проявивши мінімальну нелояльність, буде обнулений", - сказав він у в інтерв'ю УНІАН.

Боєць вважає, що Пригожин підняв дуже цікавий наратив про справедливість в російському суспільстві.

Відео дня

"Я як російська людина, яка все життя прожила в Росії і знаю ситуацію зсередини, скажу, що російське суспільство постійно живе з цим запитом. Він то загасає, то розгорається. Всі бачать соціальну нерівність, відсутність соціального ліфта і можливості реалізації. А зараз ще всі побачили, що Путін не зупиняє "могилізацію", а навпаки готовий збільшити її обороти. І зрозуміло, що тренд на справедливість зростатиме і ставатиме сильнішим. Що ми бачимо? Цей жалюгідний карлик знову полетів на Валдай, сховався в бункері і там трясеться. І він трясеться настільки сильно, що вібрації розхитують вертикаль, яку він так довго будував", - сказав він.

"Цезар" не виключає і другий варіант, що Путін не віддавав наказ на усунення Пригожина, а цим зайнявся особисто Шойгу, як його противник.

"Але тоді ситуація стає ще більш пікантною. Виходить, що Путін втрачає монополію на насильство, і вежі Кремля з різними відомствами починають гризти один одного. Відповідно, це все йде на користь нашій спільній боротьбі. Чим швидше вони захитаються і впадуть - тим менше крові проллється, швидше ця війна закінчиться, і влада в Росії буде змінена. У будь-якій з цих двох ситуацій все йде нам на користь", - заявив військовий.

Вбивство Пригожина-останні новини

Євген Пригожин ніколи не просив у Білорусі гарантій безпеки для себе, тому Білорусь йому нічого і не гарантувала. Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

У членів ПВК "Вагнер" все ще є шанс на масштабний бунт проти російської влади. Однак він вдасться тільки якщо вони перейдуть на бік росіян, які воюють за Україну, вважає екс-депутат Держдуми РФ, опозиціонер Ілля Пономарьов. За його словами, цей процес вже почався.

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков вперше за довгий час з'явився на публіці, щоб спростувати причетність Володимира Путіна до загибелі Євгена Пригожина.

Вас також можуть зацікавити новини: