Ім'я затриманого військового поки не повідомляється / REUTERS

Підполковнику Сухопутних військ Франції, що проходив службу на військовій базі НАТО в Італії, пред'явлені звинувачення в держзраді і передачі спецслужбам РФ документів високої секретності.

Про це повідомляє DW з посиланням міністра Збройних сил Франції Флоранс Парлі.

Читайте такожУ Британії отруїли російського шпигуна-перебіжчика-ЗМІ

Відео дня

Відзначається, що військовий був заарештований Головним управлінням внутрішньої безпеки Франції, коли збирався повернутися до Італії після відпустки. Він утримується під вартою у в'язниці Санте на півдні Парижа.

«Ми вжили всіх необхідних запобіжних заходів. Можу підтвердити, що старший офіцер перебуває під судовим слідством», — повідомила Парлі.

На цей момент не відомо, про матеріали якого роду йдеться.

Російські шпигуни у світі

  • 18 серпня 2020 року в Норвегії затримали російського шпигуна. Чоловік звинувачувався в тому, що він передав іноземній державі інформацію, яка може завдати шкоди основним національним інтересам.
  • 19 липня 2020 року в США за звинуваченню в шпигунстві на користь Росії заарештували військовослужбовця Військово-Морських сил Чарльза Бріггса.
  • У січні 2020 року контррозвідка Служби безпеки України затримала завербованого ФСБ РФ військового Збройних сил України, який збирав інформацію про дислокацію військових частин ЗСУ, в тому числі в районі проведення операції Об'єднаних сил.
  • 2 січня 2020 року в Службі безпеки України заявили про чергову спробу російських спецслужб схилити до співпраці українського громадянина.