Лі Дже Йон знову постане перед судом / REUTERS

Прокурори Південної Кореї висунули проти глави Samsung Лі Дже Йона звинувачення в бухгалтерському шахрайстві та маніпулюванні цінами на фондовому ринку.

Читайте такожSamsung розпочала додатково маркувати свої офіційні продукти в Україні

Як повідомляє Reuters, звинувачення були висунуті проти Лі та ще 10 колишніх посадових осіб Samsung. Справа стосується суперечливого поглинання двох дочірніх компаній Samsung (Samsung C&T Corp і Cheil Industries), яке дозволило Лі Дже Йону зміцнити контроль над конгломератом.

Відео дня

Висунення звинувачень дозволить віце-президенту Samsung постати перед судом, але він не буде затриманий, оскільки раніше суд відхилив запит прокурорів на його арешт. Захист Лі Дже Йона звинувачення заперечує, але заявляє, що обвинувачені будуть «свідомо брати участь» в судовому процесі.

Хто такий Лі Дже Йон

52-річний Лі Дже Йон - віце-президент компанії Samsung Electronics, мільярдер, син голови концерну Samsung Лі Гон Хі. ЗМІ пишуть, що в останні роки Лі Дже Ен де-факто керує концерном. Номінальний президент Samsung - 78-річний Лі Гон Хі, дуже рідко з'являється на публіці.

Статок Лі Дже Йона оцінюється в 5 мільярдів доларів, що робить його третім серед найбагатших людей Республіки Корея.

Справа глави Samsung

У 2017 році Лі Дже Йон став фігурантом резонансної справи – його заарештували за звинуваченням у корупції. Віце-президента Samsung звинуватили в даванні хабарів на більш ніж 36 млн доларів, через організації, підконтрольні подрузі екс-президента країни Пак Кин Хе.

Судовий процес спровокував політичну кризу і призвів до імпічменту Пак Кин Хе. 27 Серпня 2017 року Лі Дже Йона засудили до п'яти років ув'язнення, але надалі замінили п'ятирічний тюремний термін на умовний.