США заявляють, що Іран сприяє атакам на американські бази на Близькому Сході/ фото president.gov.ua, ua.depositphotos.com

Іран активно сприяє атакам груп бойовиків на військові бази Сполучених Штатів на Близькому Сході, і США занепокоєні можливістю ширшого конфлікту в регіоні.

Як повідомляє Newsweek, речник Ради національної безпеки США  Джон Кірбі заявив, що Тегеран уважно стежить за зростанням нападів підтримуваних Іраном угруповань на американські війська в регіоні та підтримує ці зусилля.

"Ми знаємо, що Іран уважно стежить за цими подіями і в деяких випадках активно сприяє цим нападам", - сказав Кірбі. Іран надає ракети, боєприпаси та інші ресурси, додав Кірбі, але не повідомив більше деталей.

Відео дня

Загроза з боку Ірану

Іран вже давно підтримує численні бойові угруповання в регіоні, включаючи Хезболлу в Лівані та ХАМАС. Але адміністрація Байдена попереджає про зростання загроз з боку підтримуваних Іраном угруповань, оскільки кількість нападів на війська США зростає.

Зокрема, рух "Ісламський опір" взяв на себе відповідальність за напад на американські бази в Ат-Танф, Аль-Малікії і в районі табору Аль-Рукбан в Сирії.

Також 23 жовтня повідомлялося про атаку дронами-камікадзе по американській базі в районі Аш-Шададі на сході Сирії.

Вас також можуть зацікавити новини: