Ілюстрація REUTERS

Уряд Ізраїлю на засіданні у п'ятницю, 17 липня, ухвалив рішення про нові жорсткі обмеження у всій країні під час кожних вихідних, що тривають з вечора п'ятниці до заходу сонця у суботу.

Відтепер у вихідні будуть зачинені усі торгово-розважальні центри, магазини, бібліотеки, ринки просто неба, музеї, бібліотеки та туристичні пам'ятки. Також не можна буде відвідувати пляжі. Винятками у цьому переліку стали продовольчі магазини та аптеки. Утім, обмежень на пересування не буде. Уряд Ізраїлю не повідомив, коли зніме ці обмеження, пише DW.

Уряд також продовжив та розширив довгострокові обмеження. Зокрема, спортзали та фітнес-клуби знову будуть зачинені, а ресторани і кафе з наступного вівторка зможуть працювати лише на винос або в режимі доставки.

Відео дня

Читайте такожПрем'єр Ізраїлю назвав "екстреною" ситуацію в країні через коронавірус

Нові обмеження мають на меті "запобігти загальній зупинці роботи у світлі різкого зростання захворюваності на коронавірус", пояснили в уряді країни. Утім, нові обмеження ще має схвалити парламент.

Ці заходи різко розкритикували опозиційні політики. А місцеві ЗМІ пишуть про те, що деякі власники ресторанів погрожують не дотримуватися нових норм.

За останню добу в Ізраїлі повідомили про 1862 нові випадки зараження коронавірусом, напередодні цифра була не набагато нижчою. У травні під час дії жорстких обмежень в Ізраїлі фіксували вкрай мало нових випадків зараження, утім з липня їхня кількість почала стрімко зростати. Минулого тижня запровадили локдаун у кварталах п'яти міст країни, серед яких і Єрусалим.

Згідно з останніми даними Університету Джонса Хопкінса, загальна кількість зафіксованих випадків в Ізраїлі становить понад 46546, померли 387 людей з коронавірусом, а понад 20,5 тисяч пацієнтів одужали.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок, 17 липня, кількість підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом у світі за добу зросла більш ніж на 226 тисяч, перевищивши 13,3 млн.