Ілюстрація REUTERS

У німецькому Геттінгені вісім поліцейських постраждали в ході акції протесту проти карантину, запровадженого через коронавірус.

Про це заявив глава поліції міста Уве Люріг на прес-конференції, повідомляє Deutsche Welle.

Він уточнив, що троє з постраждалих тимчасово не можуть виконувати службові зобов'язані через отримані травми.

Відео дня

Напередодні від 80 до 100 жителів комплексу багатоповерхових будинків, де було введено карантин, зібралися за встановленою огорожею, щоб висловити протест проти режиму самоізоляції. Деякі протестувальники почали кидати в прибулих правоохоронців пляшки, каміння, піротехніку та інші предмети. Поліцейські застосували перцевий газ, щоб запобігти знесенню загорожі. Про потерпілих серед мешканців інформації немає.

Читайте такожНімеччина частково скасувала запроваджений через COVID-19 прикордонний контроль

Відзначається, що близько 700 мешканців були поміщені на карантин після того, як приблизно у 120 з них було виявлено коронавірус. Оскільки жителям заборонено залишати будинки, влада міста організувала для них доставку продуктів, медикаментів та інших необхідних речей. У разі необхідності мешканцям на місці надається медична допомога.

За даними влади міста, житловий комплекс складається з невеликих квартир розміром від 19 до 38 квадратних метрів, в деяких з яких проживають сім'ї з кількома дітьми. Після протесту обербургомістр Геттінгена Рольф-Георг Келер заявив про введення нового правила, згідно з яким ті з мешканців, хто двічі здасть тест на коронавірус з негативним результатом, зможуть виходити з житлового комплексу групами до трьох осіб.

Як повідомляв УНІАН, уряд Німеччини не буде евакуювати на батьківщину своїх громадян, які заразилися коронавірусом під час відпускних поїздок за кордон.