Еммануель Макрон стійко переніс удар в обличчя / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон прокоментував удар по обличчю, який отримав від агресивного чоловіка на зустрічі з виборцями на південному сході Франції.

Як повідомляє Le Dauphiné Libéré, французький лідер закликав не перебільшувати масштаби пригоди.

"Цей інцидент... на мою думку, є одиничним випадком. Це не має відволікати від інших проблем, які стосуються життів більшості... Давайте не дозволимо агресивно налаштованим людям опановувати суспільними дебатами: вони цього не заслуговують», — сказав Макрон.

Відео дня

За словами президента Франції, у нього немає жодних побоювань у зв'язку з нападом. Після інциденту він продовжував вітати людей і сфотографувався з ними. Він додав, що "його ніщо не зупинить".

Читайте такожУ Канаді політик помочився під час відеоконференції у кавову чашку: заспівує, що випадково

Макрону дали ляпас - що сталося

Президент Франції Еммануель Макрон отримав ляпас від чоловіка під час свого візиту до Департаменту Дром. Інцидент потрапив на відео.

На запису видно, як чоловік у зеленій футболці, окулярах і масці кричить «геть Макронізм» («A Bas La Macronie»), а потім дає ляпас президенту Франції, який підійшов до нього.

Служба безпеки Макрона оперативно втрутилася в інцидент і повалила чоловіка на землю, а самого президента відвела убік. 

За словами депутата французького парламенту Еріка Кокереля, чоловік, який вдарив Макрона, вигукував "радикально праві роялістські гасла". Зокрема, він вигукнув" Montjoie Saint-Denis " - французький королівський бойовий клич.

Відомо, що в результаті інциденту двоє чоловіків були затримані.